lørdag 2. juli 2011

Rabanal del Camino - El Acebo

27.609 skritt, 16.6 km (mellom bakkar og berg) - veldig varmt.

Vi fikk skikelig continental breakfast i dag, deilig. Samt det aa pakke sekken i lyset er privilegie i seg selv. Z, tyske S og jeg bega oss i vei opp bakkene. I dag er den stor fjelldagen og det gaar opp og ned. Vi har allerede steget til 1162 moh fra de 800-900 moh vi har befunnet oss paa i lengre tid. Veien er fortsatt litt asfalt naa og da, men mest sand og grus stier. Vi gikk en nydelig vei opp til byen Foncebadon paa 1439 moh. Bitte liten med et herberget der vi spiste frokost 2. S ble igjen der for aa proeve Yoga. Etter en stund naadde vi det ultimate maalet, Cruz de Ferro paa 1531 moh. Det er et lite jernkors paa en hoey trestang med en enorm steinhaug under. Det er mange tradisjoner rundt stedet, men man legger enten fra seg en stein som et symbol paa en byrde man legger fra seg eller kaster steinen over skuldra og oensker seg noe. Flott sted der alle tar bilder av hverandre :-).
Herfra gaar det nedover foer en ny stigning. Saa begynner et lite helvete. Varm og sulten skal man ned 400 m. Det er vanvittig tungt. Jeg er glad jeg hadde staven min i dag.

Naa er vi endelig i El Acebo. Bitte liten fjelllandsby med koselige hus. Kun bygd for pilegrimer, men det gjoer ikke noe. Naa er det middagstid paa herberget.

Vi moette igjen mange kjente. N&N fra Danmark, Barcelona og C&E fra Soer-Afrika. Det ble en veldig koselig kveld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar