fredag 1. juli 2011

Astorga - Rabanal del Camino

36.754 skritt, 22 km - varmt
Jeg startet dagen med Kristianne, men vi skilte lag etterhvert. Det var egentlig ganske tungt aa gaa videre alene. Man blir veldig fokusert paa smerte og at det er tungt og varmt. I dag var en daarlig dag etter mange km i gaar. Naar man gaar langt en dag faar man ikke hvilt nok og det merkes.

Paa en bar omtrent halveis paa dagen moette jeg Z. Hun er fra New Zeland. Hun var utrolig koselig og sammen sleit vi oss til Rabanal del Camino. De siste kilometerene var et lite helvete uten noe maal i sikte.
Z skriver oppgaven sin om livet paa caminoen og har vaert her flere ganger foer saa hun vet om de gode stedene aa bo. Vi endte derfor opp i herberget Gaucelem. Det tilhoerer den britiske St. James venneforeningen og hospitaliaroene (frivillige verter) er briter. Vi ble omfavnet naar vi kom og de tok sekkene vaare, ga oss vann og tilboed seg aa stelle saar. Flott, kjoelig sovesal.

Z og jeg gikk til en restaurant og spiste pilegrimsmenyen. Det er en valgfri tre-retters med vin for 10 euro. Naar man er to faar man en flaske. Det passet oss bra.

Det ligger et kloster med 3 munker i nabohuset og kl. 19 gikk vi paa Vesper. En kort sermoni ledet av munkene (ingen prest) og bestaar av sang. En tekst blir og lest opp av pilegrimer paa engelsk, spansk, fransk, tysk og koreansk. Fin opplevelse.

Herberget hadde en stor flott kloster hage. Vi slo oss ned der med masse snacks og dagboeker. Saa deilig aa ikke gaa :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar